OranjeLicht / Kunstenaarscollectief

 

WACHT! KIJK en MAAK. Kunstenaarsblik op Fort bij Aalsmeer.
Een weekend lang reflecteren kunstenaars op 'wat er is' op het Fort bij Aalsmeer. Doel van deze manifestatie is om in beeld te brengen welke unieke kwaliteiten deze werelderfgoedplek heeft. Aanleiding hiervoor is de toekomstige transformatie van het fort als een plek voor recreatie, cultuur en creativiteit. Door met een kunstenaarsblik te kijken wordt je als bezoeker meegenomen in de verborgen potentie van het hele fortterrein.
Deelnemende kunstenaars: Paul Bos, Barta de Broekert, Ianthe Elbers, Martine Goulmy, Jantine Hos, Robbert Jan du Rieu en Willemien Slot. Curator: Monika van der Ent (C.)
Het Fort bij Aalsmeer heeft de beschermde status van UNESCO erfgoed, en is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het fort ligt aan de Ringvaart, op de grens van Rijsenhout en Aalsmeerderbrug.

BoerBos is de 'werknaam' voor Paul Bos (Haarlem, 1960). Opgegroeid op het fort, op de fortboerderij van zijn ouders, daar ongeduldig vertrokken en na twintig jaar geduldig weer teruggekomen. Actief als hoeder van een unieke plek, een bijzondere schaapskudde, een creatieve ontmoetingsplaats voor leiders en vakmensen.

 

OranjeLicht460@gmail.com

www.oranjelicht-nl.webnode.nl

 

STOP NR. 1

Fortboerderij - BoerBos

Aalsmeerderdijk 460 (ingang Fort bij Aalsmeer)

1435 BM  Aalsmeerderbrug